IPL ontharen

Ongewenste haargroei behandelen wij met de lichtflitstechniek IPL (Intense Pulse Light). Een snel, veilig en duurzame methode. Bij de behandeling wordt evenals bij laser, gebruikt gemaakt van licht. Flitslicht is een lichtbundel van meerdere golflengtes met een hoge intensiteit, welke de huid passeert en zijn energie afstaat aan het melanine pigment van de haren. Het pigment van de haren absorbeert het licht alwaar het wordt omgezet in warmte. Deze warmte komt vrij bij het haarzakje waardoor dit haarzakje wordt beschadigd en uiteindelijk niet meer in staat is om een nieuwe haar aan te maken. De haarzakjes worden zeer selectief verhit, zonder dat de omringende huid hiervan schade ondervindt. De behandeling laat dus geen littekens of huidverkleuringen na.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van verschillende factoren zijn er meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Haren bevinden zich afwisselend in rust en groei fase. Alleen haren in de groei fase kunnen effectief behandeld worden. Haren in de rustfase moeten dus wachten tot ze in de periode van groei bevinden om behandeld te kunnen worden. Uit ervaring blijkt dat we gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig hebben voor een goed resultaat. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot acht weken herhaald. In sommige gevallen zijn onderhoudsbehandelingen nodig.

De voorbereiding op een behandeling

Het is van belang 4 weken voorafgaand aan de behandeling, en tussen de behandelingen door, geen gebruik te maken van zonnebank en niet zonnebaden. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonlicht dient men gebruik te maken van een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Ook minimaal 4 weken voor de behandeling niet meer harsen of epileren, scheren mag wel.

Wat merkt u na de behandeling?

Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel ontstaan. Door de huid na de behandeling direct te koelen is er over het algemeen geen verdere nabehandeling nodig. Wel is het aan te raden de zon te vermijden en de huid te beschermen met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Na de behandeling zitten de getroffen haren nog in de haarschacht. Deze zullen na enkele dagen tot weken uitvallen.

Is de behandeling pijnlijk?

De gevoeligheid van de flitslichttechniek is afhankelijk van de concentratie melanine (pigment) in de huid. De meeste mensen ervaren de behandeling als een klein ongemak en vergelijken het gevoel met een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Kunnen alle haren worden behandeld?

De behandeling is het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Bij andere haarsoorten en huidskleuren wordt de intensiteit van de lichtbundel aangepast. Haren zonder pigment (blonde, rode en grijze haren) kunnen helaas niet worden verwijderd.

Bent u geïnteresseerd in een behandeling met IPL maak dan een afspraak voor een gratis consult.

 

Jan van der Diesduncstraat 4  |  5721VM  |   Asten

 

Privacy statement