Microneedling

Een microneedling behandeling een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen.

De pen waarmee de microneedling wordt uitgevoerd, bestaat uit minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen, waardoor er kleine micro kanaaltjes in de huid ontstaan. Je kunt het vergelijken met het maken van een klein schaafwondje.

Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier proberen te herstellen, waardoor het herstelproces geactiveerd wordt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collageen en elastine gestimuleerd en de opname van actieve werkstoffen verhoogd. De huid wordt hierdoor voller, gladder, steviger, sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger.

Microneedling wordt toegepast bij:

  • Fijne lijntjes
  • Zonbeschadigingen
  • Stimuleren doorbloeding
  • Diffuse couperose
  • Grauwe huid
  • Grove huidstructuur
  • Littekens
  • Rest-acne
  • Vergrote poriën

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is na enkele weken tot maanden zichtbaar voor de meeste huidverbeteringsbehandelingen. Het proces dat in de huid op gang wordt gebracht met de micro-needling behandelingen heeft tijd nodig om de gewenste resultaten te behalen. Voor het meest optimale resultaat is het volgen van een kuur aan te bevelen van minimaal 3 tot 6 behandelingen met een frequentie van eens in de 3 à 6 weken. Hoe dieper de behandeling is uitgevoerd hoe langer de herstelperiode.

Advies na een micro-needling behandeling

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naaldjes zal de huid er roze/ rood uit gaan zien na de behandeling. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.  Dit kan 2 tot 3 dagen na de behandeling aanhouden en is normaal. Door de versnelde celvernieuwing kan de huid ook gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstig effect van microneedling. Na de behandeling is het dagelijks van belang dat de huid goed wordt gehydrateerd en goed beschermd wordt tegen alle vormen van UV-straling. Tot 4 weken na de behandeling is het gebruik van zonbescherming met minimaal SPF 30 erg belangrijk! Om het effect van de behandeling zo lang mogelijk vast te houden is onderhoud erg belangrijk.

Belangrijk: Tot een week na de behandeling mogen uitsluitend voorgeschreven produkten gebruikt worden, dit ter voorkoming van huidirritaties! Na een week mag u uw eigen produkten weer gebruiken.
 Voor een optimaal herstel is er een speciaal post microneedling kit voor de eerste 2 a 3 dagen. Deze bevat hydraterende en kalmerende producten die het herstel van de huid ondersteunen. Deze producten moeten worden gebruikt totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid of droogte meer ervaart.

Microneedling is geschikt voor ieder huidtype, omdat de diepte en de snelheid van de naaldjes die de huid ingaan, kan worden afgestemd op de huid of het gebied. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij microneedling niet wordt toegepast:
 – huidziekten, zoals psoriasis of eczeem
 – kankeraandoeningen, tot 5 jaar na behandelingen
 – langdurige inname bloedverdunners
 – bloedstollingsstoornissen
 – ongecontroleerde diabetes
 – koortslip (herpes virus)
 – zwangerschap
 – inname van anti-acne medicijnen met isotritinoïne

Jan van der Diesduncstraat 4  |  5721VM  |   Asten

 

Privacy statement